SAARAKKALASTA SANOTTUA 2004-2011

 

2004

”Koko EU Brysselin herroineen haiskahtaa Saarakkalan mielestä niin epäilyttävältä, että huippukokouksetkin vääntyvät hänen suussaan ”huiputuskokouksiksi”." (Ilkka 5.4.2004)

 

 ”Mikäli hänestä ei tule EU-edustajaa, on poliittinen jatko selvä. Hän ei yhtään kainostele kertoa, että ehdokkuus syksyn kunnallisvaaleissa on selvä juttu. Kunnallispolitiikassa hän satsaisi ennen kaikkea terveyspalveluihin.” (Kurikka-lehti toukokuussa 2004)

 

”Vesa-Matti Saarakkala pohti yhteiskunnan tilaa jo yläasteella” (Pohjalainen 11.5.2004)

 

 ”Nuorista löytyy myös kriittisesti Euroopan unioniin suhtautuvia ehdokkaita. Yksi heistä on perussuomalaisten kurikkalainen Vesa-Matti Saarakkala.” (Iltalehti 3.6.2004)

 

 ”Äänestämällä V-M Saarakkalaa taas annetaan puolestaan tukea hänen eteenpäinmenolleen politiikassa ja näitä nuoria todella tarvitaan piristämään ikääntynyttä poliittisten päätöksentekijöiden joukkoa.” (Kurikan KD:n paikallisosaston pj. Jukka Soini Kurikka-lehdessä 12.6.2004)

 

 ”Perussuomalaisten EU-ehdokas Vesa-Matti Saarakkala oli tyytyväinen saamaansa runsaaseen 1500 ääneen.” (Ilkka 14.6.2004)

 

”Vaalien 227 ehdokkaasta Saarakkala sijoittui äänimääränsä perusteella sijalle 104.” (Kurikka-lehti 16.6.2004)

 

 ”Voittajia olivat yhdellä uudella edustajalla kokoomus ja perussuomalaiset, joiden nuori ja myös innokas yleisönosastokirjoittaja, opiskelija Vesa-Matti Saarakkala meni läpi 88 äänellä.” (Ilkka kunnallisvaallien jälkeen 25.10.2004)

 

 

2005

 

 ”Uusi valtuutettu Vesa-Matti Saarakkala (ps) aloitti räväkästi. Hän esitti, että kaupunginhallituksen ylipyyhkimää 82 000 euroa kohtaan ”vaikeavammaisen potilaan hoito vuodeosastolla ja vuodeosaston yöhoito” palautetaan talousarvioon. Saarakkala vastusti myös valtuuston, lautakuntien ja jaostojen palkkionkorotuksia. Hänen esityksiään ei kannatettu.” (Kurikka-lehti 16.3.2005)

 

 

 ”Opiskelijarahan nostamista esittää Vesa-Matti Saarakkala, ps. Saarakkala perustelee korotusta muun muassa sillä, ettei opiskelijarahaa ole korotettu koskaan ja että luottamushenkilöt korottivat omia palkkioitaan maaliskuussa 10 prosentilla.” (Kurikka-lehti 14.5.2005)

 

 ”Saarakkala on todellakin todellinen populisti, joka huutelee, mitä sylki suuhun tuo enempiä miettimättä.” (nimim. Uuno Turhapuro Kurikka-lehdessä 4.6.2005)

 

”Populismilla hän tarkoittaa sitä, että puolue käyttäytyy äänestäjiensä tavoin.” (Ilkka 6.6.2005)

 

”Saarakkala huomauttaa, ettei hänen kotinsa ole poliittinen.” (Pohjalainen 16.6.2005)

 

 "Vistbacka teki tilaa Saarakkalalle" (Otsikko Pohjalaisessa 19.6.2005 Saarakkalan noustua Raimo Vistbackan tilalle puolueen 1. varapuheenjohtajaksi)

 

"Vesa-Matti Saarakkala sai 134 ääntä, kolme kilpakumppania 15-21 ääntä kukin." (Pohjalainen puoluekokouksen äänestystuloksesta 19.6.2005)

 

 "Veri vaihtui perussuomalaisten varapuheenjohtajistossa. Keski-iältään varttunut parisataapäinen kokousväki nosti pitkähkön keskustelun jälkeen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi 21-vuotiaan Vesa-Matti Saarakkalan Etelä-Pohjanmaalta." (Helsingin Sanomat, kesäkuussa 2005)

 

 "Saarakkalan mielestä tänä päivänä poliittisesti epäkorrekteja aiheita ovat ulkomaalais-, kieli- ja EU-kysymykset." (Keskipohjanmaa 19.6.2005)

 

"Ei tässä ihan samaan opiskelutahtiin pysty kuin koulutoverit, hän myöntää." (Kurikka-lehti 22.6.2005)

 

 ”Paras turvallisuuspoliittinen ratkaisu olisi panostaa itsenäiseen puolustukseen toisin kuin nyt tunnutaan kaikenlaisesta uskottelusta huolimatta tekevän, sanoo perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala.” (Ilkka 1.10.2005)

 

”Näkyykö perintöprinssiä?

Puolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala on kovin poliittinen lahjakkuus minun jälkeeni tässä liikkeessä.” (Timo Soini toimittajan kysymykseen Ilta-Sanomissa 1.10.2005)

 

 ”Voin myöntää, että Saarakkala on kirjoituksillaan tehnyt minuun vaikutuksen.” (E. Santanen Kurikka-lehdessä 5.10. 2005) 

 

 ”Nuorten Pohjoismaiden Neuvosto (UNR) kokoontuu ensi viikonloppuna Reykjavikiin. Etelä-Pohjanmaata huippukokouksessa edustaa kurikkalainen Vesa-Matti Saarakkala--.” (Ilkka 19.10.2005)

 

”Koulut saivat lisäaikaa – Saarakkalan ääni ratkaisi” (Otsikko Kurikka-lehdessä 16.11.2005) 

 

 

2006

 

 ”Perussuomalaisten kurikkalainen varapuheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala kuvaa puolueensa presidenttiehdokkaan Timo Soinin saavuttamaa tulosta loistavaksi.” (Ilkka 16.1.2006)

 

 ”(Puolueen) asettuminen jommankumman taakse merkitsisi epäsuoraa tukea linjauksille, joita puolue ei hyväksy.” (Vesa-Matti Saarakkalan vastaus Keskisuomalaisen (26.1.2006) kysymykseen perussuomalaisten puolueettomuudesta presidentinvaalien toisella kierroksella.)

 

 ”Hallinto-oikeus kumosi keskiviikkona 25. tammikuuta antamassaan päätöksessä Kurikan kaupunginhallituksen päätöksen, jossa perussuomalaisille oli annettu 3 varsinaista ja 7 varasijaa vaalilautakuntiin. Muutosta hakenut Vesa-Matti Saarakkala (ps) mainitsee, että vaalilain edellyttämän tasapuolisuuden nimissä perussuomalaisille olisi kuulunut 8 varsinaista ja 2 varasijaa lautakunnissa.” (Pohjalainen 26.1.2006)

 

 ”Saarakkala tuulettaa nyt selkätysvoittoa ja on sitä mieltä, että hallinto-oikeuden päätös oli hyvä opetus kaupungin herroille. Pienikin voi pärjätä isojen joukossa, kun vain pitää meteliä.” (Toimittajan kommentti Kurikka-lehdessä hallinto-oikeuden päätöksestä)

 

 ”Saarakkala käy läpi puolueensa verkkopalautetta säännöllisesti ja kertoo yhteydenottojen määrän kasvaneen vaalien jälkeen huimasti. Myös uusia jäseniä tulee netin kautta jatkuvasti.” (Ilkka 4.2.2006)

 

 ”Perussuomalaisten ensimmäisen varapuheenjohtajan mielestä Tony Halme on sekoillut riittävästi kansanedustajana.” (Iltalehti 2.3.2006)

 

 ”Saarakkala osoittaa kunnioitettavaa suoraselkäisyyttä vaatimalla puoluetoverinsa kuriin laittamista. Itse asiassa hänen kantansa on jyrkempi kuin puolueen puheenjohtajan Timo Soinin, joka on ollut Halmeen toilailuista ilmeisen vaivautunut ja luultavasti lojaaliussyistä välttänyt arvostelemasta tätä rankasti.” (Pohjalainen pääkirjoituksessaan 4.3.2006)

 

 ”Saarakkala on ottanut paikkasi kyseenalaistajana, ketään loukkaamatta.” (Pohjalaisen toimittaja Raija Asiala Kurikka-lehdessä 1.4.2006 Sdp-valtuutettu Margit Parkkamäelle)

 

 ”Saarakkalan Suomessa ei oltaisi ainakaan mukana EU:n puolustusyhteistyössä, jos edes koko unionissa. Maahanmuuttopolitiikka olisi nykyistä tiukempaa, pakkoruotsia ei luettaisi eikä naispareille annettaisi oikeutta hedelmöityshoitoihin.” (Ylioppilaslehti 5/2006)

 

 ”Lehdestä luen aina sen Saarakkalan kirjoitukset” (Pian 50 vuotta Kurikan sosialidemokraateissa toiminut Lilja Ranta Kurikka-lehdessä 10.5.2006)

 

 ”Aikanaan satoja esitelmiä tarkastaneena antaisin tästä hyvän numeron.” (Päätoimittaja Kari Hokkanen Ilkassa 21.5.2006 Vesa-Matti Saarakkalan Ilkkaa käsittelevästä yhteiskuntatieteen kandidaatin työstä.)

 

 ”Kunnianhimoinen Saarakkala on sanavalmis ja haluaa olla pienen ihmisen puolestapuhja” (Kurikka-lehti pääkirjoituksessaan 19.8.2006)

 

 ”Vaaliteemoikseen Saarakkala on ottanut erilaisiin sosiaalisiin etuuksiin tehtyjen leikkausten korjaamisen sekä palaamisen sosiaali- ja terveyspolitiikassa takaisin perinteiselle pohjoismaiselle linjalle.” (Ilkka 8.8.2006)

 

 ”Varapuheenjohtaja ja kansanedustajaehdokas Vesa-Matti Saarakkala on väsynyt selittelemään Halmeen tekoja.” (Helsingin Sanomat 13.8.2006)

 

 ”Saarakkala ei malttanut olla kahvijonossa muistuttamassa keskustalaisia siitä, että nämä ratkaisivat kouluverkkokysymyksen ja kolmen koulun kohtalon, kun eivät kannattaneet hänen esitystään (vain kahden koulun säilyttämiseksi).” (Pohjalainen 10.10.2006 valtuuston kokouksen viimeisessä äänestyksessä äänin 23-12 läpi menneen kolmen kurikkalaisen lähikoulun lakkauttamisen jälkeen.)  

 

”Mies on opetellut poliittisen oppinsa niin hyvin, että osaa varmasti unissaankin.” (Kurikka-lehti 14.10.2006)

 

 ”Perussuomalaisten ehdokas Vesa-Matti Saarakkala liputtaa työnantajamaksujen pienentämisen puolesta. Hänen mielestään valtion pitäisi keskittyä siihen hyvätuloisten verotuksen keväentämisen sijaan.” (Kurikka-lehti 21.10.2006)

 

 

 ”Kurikkalainen Vesa-Matti Saarakkala tavoittelee 5000 ääntä. Vitsaili, että kuvatkaa ihmeessä, kun ei ole varaa ostaa julkisuutta.” (Pohjalainen 22.10.2006)

 

 ”Vesa-Matti Saarakkala kyseli puheessaan, missä viipyvät työantajan sivukulujen alentaminen ja ruoan alv:n alentaminen? Väärän vero- ja työmarkkinapolitiikan sekä velanhoitotyylin syynä on hänen mielestään vanhojen puolueiden sokea EU-usko.” (Ilkka 22.10.2006)

 

 ”Perussuomalaisten edustajan Vesa-Matti Saarakkalan mukaan ihan näin paha tilanne ei ole kuin esitys antaa ymmärtää, mutta lähellä totuutta se liikkui.” (Kommentti Ilkassa 23.10.2006 vanhustenhuoltoa käsittelevästä Suruvaippa-näytelmästä)

 

 ”Kurikkalainen Vesa-Matti Saarakkala on kerännyt Kurikassa kauppojen edustoilla kolmen päivän ajan nimiä aloitteeseen, jossa vaaditaan neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä mahdollisesta Kurikan ja Jurvan kuntaliitoksesta.” (Ilkka 28.11.2006)  

 

 ”Kiitos V-M. Saarakkalalle, että joku kerrankin tekee jotain järkevää.” (Nimim. mane Kurikka-lehdessä 6.12.2006)

 

 ”Vaikka en valtuutettu Saarakkalan puoletta kannatakaan, olen täysin samaa mieltä hänen kanssaan siitä, että kuntaliitos vaatii kansanäänestyksen.” (Nimim. Sivusta seuraaja Kurikka-lehdessä 9.12.2006) 

 

 ”Perussuomalaiset ovat kehittäneet oivan vaalitempun. Kerätään nimiä liitosuhan alla olevista kunnista riittävä määrä ja vaaditaan liitoksesta kansanäänestystä.” (Ilkka 16.12.2006 Saarakkalan ja muiden perussuomalaisten kansanäänestyshankkeista Etelä-Pohjanmaalla)

 

 2007

 ”Taitaa Saarakkala saada ääniä” (Lukijan kommentti Kurikka-lehden Olisiko asiaa –palstalla 6.1.2007 Saarakkalan kriittiseen näkemykseen Kurikka-Jurva –liitoskaavailuista.)

 

”Mauri Kananoja (kesk.) totesi Saarakkalan työn myönteiseksi puoleksi keskustelun ja mielenkiinnon herättämisen sekä tiedon jakamisen.” (Ulla Antila-Bamichas. Kurikka-lehti 10.1.2007)

 

”Kiitokset ansaitsee myös valtuutettu Vesa-Matti Saarakkalan aktiivinen toiminta asiassa. Hänen mielipiteisiinsä on ollut helppo yhtyä ja toimintansa on kaikin puolin rehellistä ja suoraselkäistä.” (Kurikan Kokoomusnuoret ry kirjoituksessaan ”Kurikka-Jurva, all night long”. Kurikka-lehti 13.1.1007)

 

 

 ”Joko hän on lukenut kirjansa tosi hyvin, tai sitten hän on imenyt äidinmaidon ja sittemmin ruokajuomakseen omaksumansa Spriten sijasta pelkkää poliittista historiaa.” (Toimittaja Matti Mörttinen lounaan yhteydessä tehdystä haastattelusta Aamulehdessä 14.1.2007)

 

 "Tilaisuus ei ollutkaan Saarakkalan vaalitempaus" (Toimittaja Osmo Kahari Pohjalaisessa 22.1.2007 Saarakkalan ja kolmen muun kurikkalaisvaltuutetun järjestämästä kriittisestä tiedotustilaisuudesta koskien Kurikka-Jurva -asiaa.)

 

"Vesa-Matissa on ainesta kehittyä vaikka miksi, hienoa, että vaikutat nyt Kurikassa. Toivottavasti toimit täällä pitkään." (Nimimerkki "Taidamme muuttaa Jurvaan asumaan" Kurikka-lehdessä 27.1.2007)

  --> -->  

”Vesa-Matti Saarakkala osoitti niin ikään Ollilan toiminnasta närkästyksensä. Hän ihmetteli, että toisaalta on haluttu keskustelua ja toisaalta taas sanottu, että keskustelu pitää loppua.” (Katja Rinta-Nikkolan juttu Kurikka-Jurva -liitoksen tiedotustilaisuudesta Kurikka-lehdessä 24.2.2007)

 

”Saarakkala näki puheessaan synkkiä pilviä hallituksen maahanmuuttopolitiikan yllä” (Virpi Niemistö. Ilkka 23.4.2007)

 

”Vasemmistoliiton ajan Saarakkala katsoo olleen ja menneen ja sieltä siirtyvän äänestäjiä Perussuomalaisiin” (Raija Asiala. Pohjalainen. 23.4.2007)

 

”Perussuomalaisten kurikkalainen toivo ei jatka varapuheenjohtajana, koska haluaa elää vaihteeksi ”tavallista elämää”, opiskella ja mennä naimisiin.” (Pirjo Rautio. Pohjalainen 9.6.2007)

 

”Itse keskustelussa Saarakkala pääsi mukavasti ääneen. Hän piti tärkeänä romaniväestön integroimista ja oli huolissaan kasvavan islamilaisuuden vaikutuksista suomalaiseen yhteiskuntaan.” (A-P Suomalainen. Kurikka-lehti.10.10.2007)

 

”Saarakkala on ulkoisesti Soinin vastakohta: terveen oloinen kirkassilmäinen opiskelija. Puku päällä häntä voisi luulla sileäkätisten ministerien avustajaksi.” (Jaakko Hautamäki. HS. 21.10.2007)

 

”Saarakkala itse on kerännyt 669 nimeä listaan, jossa vaaditaan ensin kansanäänestystä.” (Osmo Kahari Kurikan ja Jurvan kuntaliitosprosessista Pohjalaisessa 22.12.2007)

 

”Saarakkala kysyi, missä on se kuntalaiskysely, joka luvattiin vuoden 2006 liitosneuvotteluiden yhteydessä.” (Sarianne Keltto. Ilkka 28.12.2007)

 

”Valtuutettu Vesa-Matti Saarakkala ampui alusta lähtien kovilla.” (Raija Asiala. Pohjalainen 28.12.2007)

 

2008

”Saarakkala ulko- ja turvallisuuspoliittiseen nuorten ryhmään” (Uutinen Pohjalaisessa 7.2.2008)

 

”Saarakkala perustuslain muutostarpeita kartoittavaan työryhmään” (Uutinen Pohjalaisessa 9.2.2008)

 

”Vesa-Matti Saarakkala ja Tiina Elovaara kävivät hyvän kampanjan etulinjassa, puolueen murtumattomaan peruslinjaan tukeutuen. Heillä ja heidän kaltaisillaan on erinomaiset mahdollisuudet vastata siihen kysyntään, jota puolueellamme on nuorison keskuudessa.” (Timo Soini Maisterisjätkä –kirjassaan 2008)

 

”Veteraanien kuntoutukseen 30 000 euron lisämääräraha.” (Sanomalehti Ilkka Saarakkalan läpimenneestä aloitteesta 13.5.2008)

 

”Saarakkala nimittää hallinto-oikeuden ottamaa linjaa ”nahkapäätökseksi”, jolla pyritään miellyttämään vähän kaikkia.” (Sarianne Keltto Ilkassa 19.6.2008)

 

”Jalasjärven, Ilmajoen ja Kurikan JIK-peruspalveluyhtymän sopimus oli selvä Kurikan 34 valtuutetulle. Vesa-Matti Saarakkala esitti sen hylkäystä.” (Pohjalainen 1.7.2008)

 

”Saarakkala on mukana kuntapolitiikassa ja sanoo pyrkineensä tuomaan maalaisjärkeä mukaan keskusteluun. Joku on kuulemma saattanut pitää junttinakin, mutta siitä hän ei välitä.” (Marja Tyynismaa Ilkassa nuorten ulko- ja turvallisuuspoliittisen ryhmän toimintaan liittyen 2.7.2008)

 

”Tulevaisuutta hän ei kuitenkaan näe yhtä positiivisena, vaan uskoo Suomen luisuvan Euroopan unionin osana kohti yleiseurooppalaista siirtolaisuuspolitiikkaa.” (Harri Ahola. Turun Sanomat 20.7.2008)

 

”24-vuotias Saarakkala on jo rutinoitunut populistipoliitikko, suorapuheinen erimieltä olemisen ammattilainen.” (Matti Rämö jutussaan ”Seuraava Soini”. HS. 3.8.2008)

 

”Sekä Risikko että Saarakkala muistuttivat väliinputoajien huonosta tilanteesta. Heidän mukaansa on epäreilua, että toisella asteella opiskelevan vanhempien ansiot vaikuttavat opiskelijan saamiin tukiin.” (Inka Isosaari. Ilkka 21.8.2009)

 

”Kurikassa lähihistorian suurimman äänipotin, 447 ääntä, kerännyt Vesa-Matti Saarakkala on sanoissaan maltillinen.” (Raija Asiala. Pohjalainen 28.10.2008)

 

”Perussuomalaisten Vesa-Matti Saarakkala on hämmentävä yhdistelmä yliopistollista sivistystä ja herravihan julkeutta.” (Johanna Vesikallio. STT 3.11.2008)

 

”24-vuotias Vesa-Matti Saarakkala on lyhyessä ajassa päässyt pitkälle Perussuomalaisten riveissä, kiitos määrättömän energiansa ja voimakkaan oikeudentuntonsa, joka ei salli hänen olla puuttumatta näkemäänsä heikompien sortamiseen ja tavallisten ihmisten jallittamiseen.” (Mika Männistö. PerusSuomalainen No: 15/2008)

 

2009

”Vesa-Matti Saarakkala on Kurikan nuorin poliitikko. Kunnallisvaalien ylivoimainen ääniharava ottaa innolla vastaan uuden haasteen ja mahdollisuuden.” (Osmo Kahari Pohjalaisessa 14.1.2009 Saarakkalan EU-ehdokkuudesta)

 

”Perussuomalaisten Vesa-Matti Saarakkalalla on erikoinen tilanne. Hänen pitäisi suhtautua kriittisesti koko europarlamenttiin, mutta samalla pyrkiä listansa parhaaksi ei-kansanedustajaksi. Silloin hän voisi ”joutua” Timo Soinin äänillä Brysseliin - - .” (päätoimittaja Matti Kalliokoski Ilkassa 14.1.2009)

 

”Saarakkalan mahdollisuudet eivät ole aivan huonot.” (Pohjalainen 15.1.2009 pääkirjoituksessaan Saarakkalan mahdollisuuksista päästä EU-parlamenttiin)

 

”Esimerkiksi EU:n vahva korostaminen sai huutia perussuomalaisten Vesa-Matti Saarakkalalta, jonka mukaan unionin rakenteet pitäisi mieluummin purkaa.” (STT 27.1.2009)

 

”Tyyni Saarakkala on Raimo Vistbackan sielunveli.” (Pohjalainen pääkirjoituksessaan 29.1.2009)

 

”Kurikkalainen Vesa-Matti Saarakkala laskee itsensä yhteislistan kärkinimiin ja pitää vaaliliittoa mielenkiintoisena mahdollisuutena. Kuviossa on hänen mielestä myös riskinsä.” (Pirkko Lehtimäki. Pohjalainen 10.2.2009)

 

”Perussuomalaisten nuorten puheenjohtajan Vesa-Matti Saarakkalan mielestä heidän joukoissaan ei ole rasisteja, tiukan maahanmuuttopolitiikan kannattajia kyllä.” (Timo Uusiniitty. Kymen Sanomat 1.3.2009)

 

”Siellä ollaan, jonne on synnytty, täräytti Vesa-Matti Saarakkala parikymmenpäisen yleisön ulvoessa naurusta. Hän uskoo, että täysin rajoittamaton ihmisten liikkuminen saattaisi aiheuttaa katastrofin.” (Sarianne Keltto. Ilkka 8.4.2009)

 

"Kolmanneksi varapuheenjohtajaksi nousi uutena Soinin eduskunta-avustaja Vesa-Matti Saarakkala. Häntä kehuttiin ainoaksi, joka sitten joskus kykenee täyttämään Soinilta jäävät saappaat." (Hannu Kuparinen. STT 17.5.2009)

 

Saarakkalaa kehuttiin vuolaasti nuoreksi kyvyksi, joka ainoana kykenee joskus täyttämään Soinin saappaat.” (Pohjalaisen uutinen Perussuomalaisten puoluekokouksesta 17.5.2009)

”Vesa-Matti Saarakkala on nuorimies, jolla on politiikassa aivan varmasti tulevaisuus, mikäli puolue häntä kantaa. Perussuomalaiset on pieni kysymysmerkki jatkossa.” (Kokoomuslainen Hannu Koivisto blogissaan 24.5.2009)

 

”Mikali Alajärven vallesmanni ei enää lähde ehdolle, Kurikan Vesa-Matti Saarakkalalle avautuu mahdollisuus nousta puolueen vaalipiirin ykkösnimeksi.” (pääkirjoitus 12.9.2009, Ilkka)

 

”Perussuomalaisten nuorten puheenjohtajasta Vesa-Matti Saarakkalasta on jo joissain kommenteissa leivottu Soinin manttelinperijää, mutta eipä taida hänestäkään olla Iivisniemen suuren pojan seuraajaksi” (Suomen Kuvalehti 11.12.2009)

 

2010

”Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala oli vihainen. Hänen mittansa tuli maanantaina niin täyteen Kreikkaa, että enää kuuluvat toimet kelpaavat. Saarakkala järjestääkin tänään illlansuussa eduskuntatalon eteen mielenosoituksen, elämänsä ensimmäisen, johon edes osallistuu.” (Pirjo Rautio, Pohjalainen 11.5.2010)

 

”Saarakkala senkin tietysti sanoi: Kreikkaan kyllä annetaan avokäsin puolitoista miljardia, mutta reumasairaalaan ei riitä kahta  miljoonaa.” (Markku Kulmala, Ilkka 11.5.2010)

 

”Kreikka-sotkun hyötyjiin taitaa kuulua perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala. 26-vuotias kurikkalainen pääsi vieraaksi A-talkiin ja meni vakaasti oppi-isänsä tiellä: persu-nappi rintapielessä Saarakkala ehti pudottaa muutaman poikkipuolisen sutkautuksen. ”Seuraava Soini” luultavasti sai mitä halusikin, vuosi ennen vaaleja.” (Esa Lilja, HS 12.5.2010)

 

”Vesa-Matti Saarakkalalla oli pellolla painavia mielipiteitä, jotka hän esitti suoraan.” (Katja Rinta-Nikkola, Kurikka-lehti 15.7.2010)

 

”Saarakkalan mahdollisuuksia tulevissa vaaleissa nostaa selvästi Raimo Vistbackan luopuminen eduskunnasta.” Saarakkalaa on viime kuukausina nähty enemmän myös valtakunnallisessa mediassa. Hän on esiintynyt Ylen keskusteluohjelmissa ja yhä useammin myös Helsingin Sanomat ovat olleet kiinnostuneita hänen mielipiteistään.” (Kurikka-lehden pääkirjoitus 17.7.2010)

 

”Kansanedustajaksi pyrkivän Saarakkalan kirjoitus (29.8.) oli kelpo näyte PS:n propagandasta.” (Kari Hokkanen Ilkassa 31.8.2010)

 

”Vielä Vistbackaa varovaisempi on eduskuntaan pyrkivä kurikkalainen Vesa-Matti Saarakkala suhtautumisessaan ruotsidemokraatteihin. Hän sanoo, ettei Perussuomalaiset luo suhteita ryhmiin, joilla ei ole näyttöä toiminnasta.” (Pirjo Rautio, Pohjalainen 19.9.2010)

 

”Saarakkalan mielestä kansa kaipaa perusarvoja” (Otsikko Aamu-lehdessä 26.9.2010)

 

”Perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja viilteli viikonvaihteessa budjettia leikkausveitsellä varsin selkokielisesti.” (Verkkouutisten pääkirjoitus 27.9.2010)

 

”Samaan aikaan perussuomalaisten varapuheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala haluaa savustaa vihreät hallituksesta, jotta ”vouhotus homo- ja lesboliitoista” saadaan takaisin marginaaliin. (Leena Sharma, Suomen Kuvalehti 30.9.2010)

 

”Soinin seuraajaksi nousee aikanaan kurikkalainen Vesa-Matti Saarakkala, joka on saanut synnyinlahjakseen niin hyvän poliittisen hoksnokan ja verbaliikan, että niillä selviää missä tahansa. Muut tulevat kaukana perässä.” (Kalevan päätoimittaja Markku Mantila, Kaleva 31.10.2010)

 

”Vahvin ehdokkaista on kuitenkin puolueen varapuheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala.” (Vesa Somppi, Ilkassa 4.11.2010 Perussuomalaisten Vaasan vaalipiirin kansanedustajaehdokkaista)

 

”Perussuomalaisten Nuorten hallituksen puheenjohtaja kiistää hankkeen yhteisestä populistiryhmästä. Mieli pysyy silti avoimena yhteistyölle.” (Toni Viljanmaa, Kainuun Sanomat 4.11.2010)

 

”Saarakkala on valmistelemassa puolueensa vaaliohjelmaa. Hän uskoo, että vaalivoitot tehdään isoilla linjoilla.” (Marja Tyynismaa, Ilkka 5.11.2010)

 

 2011

”Kurikassa on vankka usko Vesa-Matti Saarakkalan (ps.) läpimenoon huhtikuun eduskuntavaaleissa.” (päätoimittaja Krista Rintala, Seinäjoen Sanomat, 26.1.2011)

”Viime vaaleissa Vistbacka keräsi yli 8 000 ääntä ja toiseksi tullut puolueen varapuheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala sai 1 500 ääntä.” (YLE:n vaalit 2011 –sivusto 6.2.2011)