Saarakkalasta sanottua 2015-2004

(Alla lehdistössä ja medioissa olleita luonnehdintoja Saarakkalasta. Lisäksi Saarakkalan poliittisista kannoista löytyy mediassa mainintoja viimeisen noin kymmenen vuoden ajalta useampi tuhat kertaa.)

2015

"Vesa-Matti on minulle tuttu jo vuosien takaa. Älykäs ja oppimiskykyinen strategi. Perehtyy asioihin, tietää mistä puhuu. Vesa-Matti on todellinen politiikan lahjakkuus." (eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Maria Lohela, www.marialohela.fi 14.3.2015)

”Vesa-Matti Saarakkala (ps.) antoi ainoana kunnon kyytiä EU:lle.” (toimittaja Pirjo Rautio, Pohjalainen 15.1.2015)"'Nuivan manifestin' allekirjoittajat menestyivät hyvin, yhtenä ensi vaaleissakin Pohjanmaan varmin läpimenijä Saarakkala." (Kari Hokkanen, Seinäjoen Sanomat 14.1.2015)

2014

”Saarakkalan homopohdinnat nousivat luetuimpien verkkosähkeiden kärkeen.” (otsikko Ilkassa 28.12.2014)
 
”Hakee paikkaa toiselle kaudelle. Tarkka ja perusteellinen asioiden selvittelijä, joka ei kaihda kertoa mielipidettään oli kyse sitten puolueen puheenjohtajasta tai tasa-arvoisesta avioliittolaista.” (toimittaja Marja Tyynismaa, Ilkka 14.12.2014)
 
”Perussuomalaisten piiristä tällaista johtajan arvostelua ei ole vielä totuttu kuulemaan, tosin Saarakkala on sitä pariin otteeseen yrittänyt. Soini ei ole eduskuntakollegoiltaan puolueessa paljon näkemyksiä kysellyt.” (Ilkan pääkirjoitus 14.12.2014)

"Tyypillistä Saarakkalaa ovat sen sijaan kielikuvat. Hän ei huutelusta välitä vaan jatkaa kuvailemalla pihtiputaan mummoa--." "Välillä hän heristää etusormea salissa istuville kansanedustajakollegoille." (toimittajat Vappu Kaarenoja ja Tuomas Peltomäki, Helsingin Sanomat 6.10.2014)
 
”Muutamissa eteläpohjalaisissa kylissä ja kunnissa odotetaan mielenkiinnolla, mitä hallitus vastaa kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkalan (ps.) kirjalliseen kysymykseen.” (Ilkan pääkirjoitus 27.9.2014)

”Saarakkala sanoo osuvasti, että kansanedustajilla on työnäyte eduskunnasta. Muut ehdokkaat voivat aina haastaa heidät.” (toimittaja Pirjo Rautio, Ilkka 1.7.2014)
 
”Timo Soini pääsi eroon Jussi Halla-ahon kritiikistä noin viideksi vuodeksi, kun Halla-aho valittiin europarlamenttiin. Kotimaahan Soini kenkään jäi kiveksi edelleen muun muassa Vesa-Matti Saarakkala.” (Ilkan pääkirjoitus 31.5.2014)
 
”Vesa-Matti Saarakkala keräsi lähes 900 kuntalaisen allekirjoituksen kansanäänestysaloitteen tueksi. Aloite hylättiin pääosin kokoomuksen ja keskustan valtuutettujen äänillä. (toimittaja Osmo Kahari, Ilkka 13.5.2014)

"--hänessäkin olisi ainesta hyväksi yleispoliitikoksi." (Timo Soini Peruspomo-kirjassaan huhtikuussa 2014)

"Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (ps.) hämmensi kuulijoita suorasukaisella esimerkillä torstaina eduskunnassa." (toimittaja Pirjo Rautio, Pohjalainen 22.2.2014)

2013

”Joukahainen, nuori lappalaismies, Lapin tietäjä Väinämöisen vihollinen, on PS:n kansanedustaja Kurikasta, Vesa-Matti Saarakkala. Vesa-Matti Saarakkala luulee tietävänsä kaikesta kaiken, eikä kaihda hankkia vihollisia.” (Ilkan verkkolehden lukijoiden valinta eteläpohjalaisten Kalevalaan, Ilkka 28.10.2013)

"Jo nuorena politiikan konkari, ahkera, aikaansaapa. Nuiva henkilö, asenne kohdillaan, rehti suomalainen." (kansanedustaja James Hirvisaari Vesa-Matti Saarakkalasta, Iltalehti 7.10.2013)

"Onko Halla-ahon-Saarakkalan linja perussuomalaisten linja?" (Iltalehti pääkirjoituksessaan "Puolue ilman sydäntä" 24.9.2013)

"Siksi Soini toivoi jo keväällä eurovaaleihin ehdolle Vesa-Matti Saarakkalaa Kurikasta ja Raimo Vistbackaa Alajärveltä. Mallikelpoisia perussuomalaisia, joiden puolesta ei tarvitse ikinä hävetä." (Ilkka pääkirjoituksessaan 29.6.2013)

"Puolueväen ministerisuosikit ovat kaikki nykyisiä kansanedustajia. He ovat: Timo Soini, Jussi Niinistö, Pirkko Ruohonen-Lerner, Jussi Halla-aho, Hanna Mäntylä ja Vesa-Matti Saarakkala." (Ylen uutinen 28.6.2013 perussuomalaisaktiivien kannoista)
 
"Entäpä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner, puolueen varapuheenjohtajat Hanna Mäntylä ja Juho Eerola tai kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala? Onnistuisivatko he kasvattamaan auktoriteettiaan ja pitämään puolueen koossa?" (STT:n toimittaja Matias Åbergin Uutisanalyysi Ilkassa 28.6.2013)

"Vesa-Matti Saarakkala valittiin Perussuomalaisten kansanedustajaksi 2011. Saarakkalaa pidetään hyvänä ehdokkaana Soinin seuraajaksi, mutta osa pitää vasta 29-vuotiasta Saarakkalaa liian nuorena, vaikka kokemusta Perussuomalaisista löytyykin jo runsaasti." (toimittaja Elli-Alina Hiilamo, Iltalehti 25.6.2013)
 
”Saarakkalalle kävi lopulta hyvin. Suuttunut eteläpohjalainen pääsi lopulta kokoukseen ja iltapäivälehteen.” (toimittaja Juha Ståhle, STT kesäkuussa 2013)
 
”Nuori Saarakkala oli näkyvä perussuomalainen jo silloin, kun puolueen kannatus kieppui vielä alle viidessä prosentissa.” (toimittaja Virpi Niemistö, Ilkka 23.4.2013)

"Vesa-Matti Saarakkala oli puoluejohdossa jo vuosia ennen eduskuntaa. Nyt luottamustyö keskittyy Kurikkaan ja kotimaakuntaan." (toimittaja Pirjo Rautio, Pohjalainen 22.4.2013)
 
"Kurikasta kajahtaa. Perussuomalaisten kurikkalainen kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala jatkaa uutterasti "postmoderniin nykytaiteen" vastaista työtään. Taiteen ystävä ja entinen Kurikan Ryhdin D-juniorijääkiekkojoukkueen lahjakas maalivahti jätti kulttuuriministeri Paavo Arhinmäelle (vas) kirjallisen kysymyksen, jossa hän esittää nykytaiteen museon Kiasman yksityistämistä." (toimittaja Toni Viljanmaa, Aamulehti 2.3.2013)

Harmillista on, että Saarakkala esittää nimenomaan nykytaiteen museon irrottamista valtion rahoituksesta. (kehityspäällikkö Ville Blåfield, Helsingin Sanomat 2.3.2013)
 
”Eteläpohjalainen on myös yksi perussuomalaisten viime vuosien europolitiikan päälinjaajista, kurikkalainen kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala.” (Ilkka pääkirjoituksessaan 26.2.2013)
 
"Kulttuuriministeri halusi estää "saarakkalamaisuudet" muokkaamalla Taideneuvoston toimikauden pituutta." (Kaleva, 7.2.2013)

"Keskustelu kasvot peittävien niqab- ja burkahuivien käytöstä virisi Suomessa perussuomalaisten kansanedustajan Vesa-Matti Saarakkalan kirjallisesta kysymyksestä oikeusministeriölle." (Iltalehti 14.1.2013)
 
"16 perussuomalaista kansanedustajaa on ehdottanut 1,5 miljoonan euron leikkausta taideapurahoihin - niitä kun ei osata jakaa oikein. Vesa-Matti Saarakkala (ps) on vaatinut taideneuvoston jäseniltä parempaa poliittista asiantuntemusta." (Iltalehti pääkirjoituksessaan 10.1.2013)

"Kun vaalikauden puoliväli lähestyy, selviä eroja on alkanut näkyä uusien edustajien toiminnassa. Pitkään eduskuntatyötä seuranneen konkariedustaja Seppo Kääriäinen (kesk) mielestä itse asiassa melko nopeasti näkee kenestä tulee vielä jotakin. Vesa-Matti Saarakkala on nuoresta iästään huolimatta kokenut poliitikko." (Kääriäinen listasi STT:lle 6.1.2013 uusista kansanedustajista kyvykkäimmät: Arja Juvonen, Risto Kalliorinne, Jari Lindström, Antti Lindtman, Lasse Männistö, Jussi Niinistö, Jaana Pelkonen, Vesa-Matti Saarakkala, Annika Saarikko, Juha Sipilä, Kaj Turunen ja Peter Östman)

”Ei epäilystäkään, etteikö kurikkalainen hiljaa miettisi, kuinka itse johtaisi puoluetta. Nyt Saarakkala heiluttaa kuitenkin valkoista liinaa ilmoituksellaan, ettei haasta Soinia. Ei ainakaan vielä ensi kesänä. Kaksi pientä tytärtä menevät puolueen edelle. Järjestys on oikea. Saarakkalalla ei ole kiire vallankahvaan. Hänellä on aikaa edetä.” (Ilkka pääkirjoituksessaan 9.1.2013)

"Kakkossuosikki puolueen johtajaksi on kansanedustaja Jussi Niinistö. Mainintoja saivat myös kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala ja europarlamentaarikko Sampo Terho." (Ilta-Sanomat, 7.1.2013)
 
"Riihimäki nostaa nousevista kyvyistä esiin Saarakkalan ja Niinistön. -Nuoria ja hyviä poikia, kunhan kasvavat, hän sanoo." (Ilkka 8.1.2013)
 

2012

”Vesa-Matti Saarakkalaa pidettiin Soinin perintöprinssinä, mutta presidentinvaalien yhteydessä hän kiukustui puheenjohtajalle.” (pääkirjoitustoimittaja Juha Akkanen pohtii Helsingin Sanomissa joulukuussa 2012 kysymystä, kuka olisi Timo Soinin seuraaja)

”Kurikkalainen kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (ps.) puuttui valtiovarainministerien Bilderberg-matkailuun jo viime vuonna.” (Ilkka pääkirjoituksessaan 3.12.2012)

"Puoluekoneiston heikkouksiin ja puoluejohdon sisäänpäinläpiävyyteen kiinnitti huomiota jo presidentinvaalien jälkeen perussuomalaisten nuori leijona Vesa-Matti Saarakkala." (toimittaja Olli Waris, Iltalehti 30.10.2012)

"Kurikassa perussuomalaiset keräsivät huikean äänisaaliin kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkalan siivittämänä." (Ilta-Sanomat 29.10.2012)
 
”Kurikassa ei ennen vaaleja pohdittu vakavasti, kuka on ääniharava. Vesa-Matti Saarakkala on ottanut jo ajat sitten tavoittamattomalta tuntuvan etumatkan.” (toimittaja Osmo Kahari Ilkassa 29.10.2012 Saarakkalan kunnallisvaaleissa saamasta äänipotista, joka oli kolminkertainen Kurikassa toiseksi eniten ääniä saaneeseen nähden.)
 
"Soinin manttelinperijäksi kaavailtu Vesa-Matti Saarakkala (ps) oli välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja. Tunnelma nousi jo hänen vastauspuheenvuorossaan kuntaministeri Henna Virkkuselle (kok)." (toimittaja Jukka-Pekka Raeste, Helsingin Sanomat 4.10.2012)
 
"Vesa-Matti Saarakkala (ps.) Kurikasta johtaa tänä vuonna vaalipiirin kansanedustajien neuvottelukuntaa." (Pohjalainen, 4.9.2012)
 
”Vesa-Matti Saarakkala (ps.) oli tehnyt hienon ohjelman vaalipiirin kansanedustajille Kurikkaan.” (toimittaja Pirjo Rautio, Pohjalainen 4.9.2012)

"Saarakkala yksin suostui puhumaan" (Ilkan uutisotsikko Halla-ahon saamasta rikostuomiosta 13.6.2012)

”Saman puolueen Vesa-Matti Saarakkala näpäytti, että hallitus nokittaa vielä 21 miljardia euroa ERVV:n ja EVM:n uhkapelikapasiteettiin.” (toimittaja Juha Ristamäki, Iltalehti 28.4.2012)

"Lopulta hän esittikin vaalituloksesta ainoan kriittisen arvion--." (toimittaja Pirjo Rautio, Pohjalainen 15.2.2012)

"Puheenjohtaja Timo Soinia eivät nämä vaalit joko aidosti kiinnostaneet, tai sitten puoluejohto oli organisoinut kampanjan juuri niin huonosti kuin perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala ensimmäisen kierroksen jälkeen syytti. Puolijumalan asemassa puolueessaan oleva Soini on tähän asti ollut suojassa omiensa arvostelulta, mutta ei näköjään enää." (STT:n uutisanalyysi, toimittaja Johanna Vesikallio 6.2.2012)
 
”Alle kolmenkympin iästään huolimatta Saarakkala on ehtinyt olla jo pitkään puolueen toiminnassa, nähnyt monenlaista vaihetta ja ollut tiiviisti esimerkiksi ohjelmatyössä mukana.” (Pohjalainen pääkirjoituksessaan 25.1.2012)

 

2011

”Samaa tiukkaa linjaa edustaa myös Vesa-Matti Saarakkala (ps.). Hän on myös suuren valiokunnan ja perustuslakivaliokunnan jäsen.” (toimittaja Heino Ylisipola, Ilkka, 8.12.2011)

”On piristävää, kun asioista ollaan eri mieltä. Saarakkala oli. Kaikesta. (toimittaja Panu Pokkinen, Iltalehti 5.3.2011)

”Tietoa tuli eilen ainakin sivuissa laskien roppakaupalla, kun puolue julkisti Vesa-Matti Saarakkalan johdolla laaditun 70-sivuisen eduskuntavaaliohjelman.” (Ilta-Sanomat 26.2.2011)

2010

”Saarakkala on valmistelemassa puolueensa vaaliohjelmaa. Hän uskoo, että vaalivoitot tehdään isoilla linjoilla.” (toimittaja Marja Tyynismaa, Ilkka 5.11.2010)

”Vahvin ehdokkaista on kuitenkin puolueen varapuheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala.” (Vesa Somppi Ilkassa 4.11.2010 Perussuomalaisten Vaasan vaalipiirin kansanedustajaehdokkaista)

”Soinin seuraajaksi nousee aikanaan kurikkalainen Vesa-Matti Saarakkala, joka on saanut synnyinlahjakseen niin hyvän poliittisen hoksnokan ja verbaliikan, että niillä selviää missä tahansa. Muut tulevat kaukana perässä.” (päätoimittaja Markku Mantila, Kaleva 31.10.2010)

”Kansanedustajaksi pyrkivän Saarakkalan kirjoitus (29.8.) oli kelpo näyte PS:n propagandasta.” (Kari Hokkanen Ilkassa 31.8.2010)

”Vesa-Matti Saarakkalalla oli pellolla painavia mielipiteitä, jotka hän esitti suoraan.” (toimittaja Katja Rinta-Nikkola, Kurikka-lehti 15.7.2010) 

”Kreikka-sotkun hyötyjiin taitaa kuulua perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala. 26-vuotias kurikkalainen pääsi vieraaksi A-talkiin ja meni vakaasti oppi-isänsä tiellä: persu-nappi rintapielessä Saarakkala ehti pudottaa muutaman poikkipuolisen sutkautuksen. ”Seuraava Soini” luultavasti sai mitä halusikin, vuosi ennen vaaleja.” (toimittaja Esa Lilja, Helsingin Sanomat 12.5.2010)

2009

”Perussuomalaisten nuorten puheenjohtajasta Vesa-Matti Saarakkalasta on jo joissain kommenteissa leivottu Soinin manttelinperijää--.” (Suomen Kuvalehti 11.12.2009)

”Vesa-Matti Saarakkala on nuorimies, jolla on politiikassa aivan varmasti tulevaisuus, mikäli puolue häntä kantaa. Perussuomalaiset on pieni kysymysmerkki jatkossa.” (Kokoomuslainen Hannu Koivisto blogissaan 24.5.2009)

"Kolmanneksi varapuheenjohtajaksi nousi uutena Soinin eduskunta-avustaja Vesa-Matti Saarakkala. Häntä kehuttiin ainoaksi, joka sitten joskus kykenee täyttämään Soinilta jäävät saappaat." (toimittaja Hannu Kuparinen, STT 17.5.2009)

”Tyyni Saarakkala on Raimo Vistbackan sielunveli.” (Pohjalainen pääkirjoituksessaan 29.1.2009) 

”Vesa-Matti Saarakkala on Kurikan nuorin poliitikko. Kunnallisvaalien ylivoimainen ääniharava ottaa innolla vastaan uuden haasteen ja mahdollisuuden.” (Osmo Kahari Pohjalaisessa 14.1.2009 Saarakkalan EU-ehdokkuudesta) 

2008

”24-vuotias Vesa-Matti Saarakkala on lyhyessä ajassa päässyt pitkälle Perussuomalaisten riveissä, kiitos määrättömän energiansa ja voimakkaan oikeudentuntonsa, joka ei salli hänen olla puuttumatta näkemäänsä heikompien sortamiseen ja tavallisten ihmisten jallittamiseen.” (Mika Männistö, PerusSuomalainen No: 15/2008)

”Perussuomalaisten Vesa-Matti Saarakkala on hämmentävä yhdistelmä yliopistollista sivistystä ja herravihan julkeutta.” (toimittaja Johanna Vesikallio, STT 3.11.2008)

”Kurikassa lähihistorian suurimman äänipotin, 447 ääntä, kerännyt Vesa-Matti Saarakkala on sanoissaan maltillinen.” (toimittaja Raija Asiala, Pohjalainen 28.10.2008)

”24-vuotias Saarakkala on jo rutinoitunut populistipoliitikko, suorapuheinen erimieltä olemisen ammattilainen.” (toimittaja Matti Rämö jutussaan ”Seuraava Soini”, Helsingin Sanomat 3.8.2008)

”Vesa-Matti Saarakkala ja Tiina Elovaara kävivät hyvän kampanjan etulinjassa, puolueen murtumattomaan peruslinjaan tukeutuen. Heillä ja heidän kaltaisillaan on erinomaiset mahdollisuudet vastata siihen kysyntään, jota puolueellamme on nuorison keskuudessa.” (Timo Soini Maisterisjätkä –kirjassaan 2008)

2007

”Valtuutettu Vesa-Matti Saarakkala ampui alusta lähtien kovilla.” (toimittaja Raija Asiala, Pohjalainen 28.12.2007)

”Saarakkala itse on kerännyt 669 nimeä listaan, jossa vaaditaan ensin kansanäänestystä.” (toimittaja Osmo Kahari Kurikan ja Jurvan kuntaliitosprosessista Pohjalaisessa 22.12.2007) 

”Saarakkala on ulkoisesti Soinin vastakohta: terveen oloinen kirkassilmäinen opiskelija. Puku päällä häntä voisi luulla sileäkätisten ministerien avustajaksi.” (toimittaja Jaakko Hautamäki, Helsingin Sanomat 21.10.2007)

”Itse keskustelussa Saarakkala pääsi mukavasti ääneen. Hän piti tärkeänä romaniväestön integroimista ja oli huolissaan kasvavan islamilaisuuden vaikutuksista suomalaiseen yhteiskuntaan.” (toimittaja A-P Suomalainen, Kurikka-lehti 10.10.2007)

”Perussuomalaisten kurikkalainen toivo ei jatka varapuheenjohtajana, koska haluaa elää vaihteeksi ”tavallista elämää”, opiskella ja mennä naimisiin.” (toimittaja Pirjo Rautio, Pohjalainen 9.6.2007)

”Joko hän on lukenut kirjansa tosi hyvin, tai sitten hän on imenyt äidinmaidon ja sittemmin ruokajuomakseen omaksumansa Spriten sijasta pelkkää poliittista historiaa.” (Toimittaja Matti Mörttinen lounaan yhteydessä tehdystä haastattelusta Aamulehdessä 14.1.2007)

”Kiitokset ansaitsee myös valtuutettu Vesa-Matti Saarakkalan aktiivinen toiminta asiassa. Hänen mielipiteisiinsä on ollut helppo yhtyä ja toimintansa on kaikin puolin rehellistä ja suoraselkäistä.” (Kurikan Kokoomusnuoret ry, Kurikka-lehti 13.1.1007)

2006

”Kurikkalainen Vesa-Matti Saarakkala on kerännyt Kurikassa kauppojen edustoilla kolmen päivän ajan nimiä aloitteeseen, jossa vaaditaan neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä mahdollisesta Kurikan ja Jurvan kuntaliitoksesta.” (Ilkka 28.11.2006)   

”Mies on opetellut poliittisen oppinsa niin hyvin, että osaa varmasti unissaankin.” (Kurikka-lehti 14.10.2006)

”Kunnianhimoinen Saarakkala on sanavalmis ja haluaa olla pienen ihmisen puolestapuhuja” (Kurikka-lehti pääkirjoituksessaan 19.8.2006)

”Aikanaan satoja esitelmiä tarkastaneena antaisin tästä hyvän numeron.” (Päätoimittaja Kari Hokkanen Ilkassa 21.5.2006 Vesa-Matti Saarakkalan Ilkkaa käsittelevästä yhteiskuntatieteen kandidaatin työstä.)

”Saarakkala osoittaa kunnioitettavaa suoraselkäisyyttä vaatimalla puoluetoverinsa kuriin laittamista.” (Pohjalainen pääkirjoituksessaan 4.3.2006)

”Saarakkala tuulettaa nyt selätysvoittoa ja on sitä mieltä, että hallinto-oikeuden päätös oli hyvä opetus kaupungin herroille. Pienikin voi pärjätä isojen joukossa, kun vain pitää meteliä.” (Toimittajan kommentti Kurikka-lehdessä hallinto-oikeuden päätöksestä)

2005

”Koulut saivat lisäaikaa – Saarakkalan ääni ratkaisi” (Otsikko Kurikka-lehdessä 16.11.2005) 

”Näkyykö perintöprinssiä?

Puolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala on kovin poliittinen lahjakkuus minun jälkeeni tässä liikkeessä.” (Timo Soini toimittajan kysymykseen Ilta-Sanomissa 1.10.2005) 

"Veri vaihtui perussuomalaisten varapuheenjohtajistossa. Keski-iältään varttunut parisataapäinen kokousväki nosti pitkähkön keskustelun jälkeen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi 21-vuotiaan Vesa-Matti Saarakkalan Etelä-Pohjanmaalta." (Helsingin Sanomat kesäkuussa 2005)

"Vistbacka teki tilaa Saarakkalalle" (Otsikko Pohjalaisessa 19.6.2005 Saarakkalan noustua Raimo Vistbackan tilalle puolueen 1. varapuheenjohtajaksi) 

”Uusi valtuutettu Vesa-Matti Saarakkala (ps) aloitti räväkästi. Hän esitti, että kaupunginhallituksen ylipyyhkimä 82 000 euroa kohtaan ”vaikeavammaisen potilaan hoito vuodeosastolla ja vuodeosaston yöhoito” palautetaan talousarvioon. Saarakkala vastusti myös valtuuston, lautakuntien ja jaostojen palkkionkorotuksia.” (Kurikka-lehti 16.3.2005) 

2004

”Voittajia olivat yhdellä uudella edustajalla kokoomus ja perussuomalaiset, joiden nuori ja myös innokas yleisönosastokirjoittaja, opiskelija Vesa-Matti Saarakkala meni läpi 88 äänellä.” (Ilkka kunnallisvaalien jälkeen 25.10.2004)

”Perussuomalaisten EU-ehdokas Vesa-Matti Saarakkala oli tyytyväinen saamaansa runsaaseen 1500 ääneen.” (Ilkka 14.6.2004) 

”Nuorista löytyy myös kriittisesti Euroopan unioniin suhtautuvia ehdokkaita. Yksi heistä on perussuomalaisten kurikkalainen Vesa-Matti Saarakkala.” (Iltalehti 3.6.2004) 

”Vesa-Matti Saarakkala pohti yhteiskunnan tilaa jo yläasteella” (Pohjalainen 11.5.2004)