BLOGI

Kansa, joka "pimeydessä" vaeltaa

Share |

Sunnuntai 3.5.2009 klo 14:03 - Vesa-Matti Saarakkala


Itsenäisesti ajattelevat Perussuomalaiset Nuoret järjestivät eilen Turussa vm_saarakkala2.jpgEU-kriittisen tapahtuman, jossa paikalla oli Perussuomalaisten EU-ehdokkaista allekirjoittaneen lisäksi Sampo Terho ja Lauri Heikkilä. Avauspuheenvuorojen jälkeen esitimme yleisölle Lissabonin sopimuksen sisällöstä kertovan elokuvan ”The End of Nations”. Kyseessä oli Suomen ensi-ilta. Elokuvan oli suomentanut aktiivimme Jiri Keronen Turusta.

EU-poliittiseksi tilaisuudeksi ”EU-kriittinen” oli onnistunut. Paikalla oli väkeä n. 40 henkeä. Elokuva ja ehdokkaiden puheenvuorot kirvoittivat kommentteja myös yleisöstä. Kommenteissa korostui ennen kaikkea huoli kansanvallasta.

EU on eliittikeskeinen ja demokratiavastainen rakennelma. EU on ottanut lähtökohdakseen materian ja rakenteet. Ihminen on unohdettu. Se näkyy mm. siinä, että etenkin ulkomailla EU-liittovaltion kannattajat eli EU-federalistit ovat avoimesti elitistejä: heidän mukaansa maailma on muuttunut niin, ettei demokratialle eli kansanvallalle ole enää sijaa tulevaisuudessa. Heidän mukaan tarvitaan elitististä ”demokratiaa”, jossa päätöksentekijöinä toimivat ainoastaan asiantuntijat. Asiantuntijat on koulutettu ja kasvatettu poliitikoiksi. Politiikka halutaan ulkoistaa pois kansalta. Yhteiskunnallisella pirstomisella ja sekoittamisella halutaan viedä pois mahdollisuus joukkovoimaan.

Suomessakin kasvatetaan jo nuorta elitistien sukupolvea. Tämän huomaa, kun liikkuu ns. paremmissa piireissä kutsuttuna ”sirkukseen pelleksi”. Ihmisen arjesta ollaan pihalla kuin lintulaudat konsanaan. Nämä supernuoret, jotka on kasvatettu vahvistamaan menestyjien maailmaa, on jo demokratian kannalta menetettyjä. Onneksi toisinajattelijoitakin kuitenkin löytyy, eikä pahoinvointia, jota esiintyy ajassamme yhä enemmän, pystytä täysin sulkemaan pois horisontista.

Vallanpitäjät tietävät, miten saadaan pysyvä valtaresurssi. Se saadaan kasvattamalla ikioma EU-nuoriso. Nuorisolle kerrotaan tarina historiasta, jonka luonnollisena jatkeena nykykehitys näyttäytyy. Se saadaan, kun nuoriso ei tiedä muusta kuin nykyisyydestä, korkeintaan lähihistoriasta. Nuoriso on aina ollut vallanpitäjien, erityisesti epädemokraattisten sellaisten, lempilapsi. Parhaimmistolle nuorisosta annetaan erityiskohtelu ja huikeat mahdollisuudet tehdä uraa. Päästetään mukaan isojen setien ja tätien pöytiin.

Vallanpitäjämme itse eivät halua tunnustautua vielä avoimesti elitisteiksi, mutta kasvattamalleen nuorisolle he uskaltavat näyttää jo todellisen luonteensa. Rennosti ja coolisti tietenkin. Kyseessä on poliittinen namusetäily ja namutäteily. Varttuneempi väestö, joka on menettänyt itsenäisen Suomen puolesta myös vanhempiaan, ei hyväksyisi avointa isänmaan myymistä ja nuorten vikittelemistä poliittisen korruption piiriin.

EU:ssa on kyse siitä, että järjestelmästä yritetään tehdä mahdollisimman monimutkainen. Tavoitteena on, etteivät kansalaiset enää uskoisi mahdollisuuksiinsa vaikuttaa, koska kansalaiset eivät pysty seuraamaan, kuka on vastuussa mistäkin. Lähtökohta on täysin sama kuin Neuvostoliitossa. Ihmisiltä vietiin usko ja toivo tulevaisuuteen. Jäljelle jäivät materia ja rakenteet. Itsenäisesti ajattelevan ihmisen kohtalo oli olla yhteiskunnallinen erakko. Vaikuttaa voit vain, jos myit sielusi: silloin vaikuttamisen ei tarvitsekaan olla kaikille niin monimutkaista.

EU:lla on hahmotelmat kymmenien miljoonien ammattitaitoisten siirtolaisten tuomisesta tuotannontekijöiksi unionialueelle. EU korostaa yli kaiken ihmisten vapaata liikkuvuutta. Jos Lissabonin sopimus saatetaan Euroopassa voimaan, lähitulevaisuudessa ei ole kaukana, että vitsiksi tarkoitettu poliittinen utopia ”vaihdetaan kansa”, ei syystä tai toisesta naurata montaakaan itsenäisesti ajattelevaa.

Jos tulevaisuudessa olet avoimesti hankala EU-kansalainen, jonka jorinoilla sattuu olemaan enemmänkin kuuntelijoita, sinut laitetaan jäähylle. Olet siellä niin kauan, kunnes ymmärrät, miten väärässä olet kaikki ne vuodet ollutkaan. Kiellät oman itsesi niin monta kertaa, että voit olla kuin kuka tahansa, mitä tahansa ja missä tahansa. Sinusta tulee tilanneihminen. Teet, mitä tilanne vaatii. Sinusta tulee öljyä kehityksen koneiston rattaisiin.

Kaikki järjestelmät, joissa erityisasemassa oleva eliitti kansalaisten yksilönvapauden vahvistamisen nimissä pyrkivät tekemään yhteiskunnallisia uudistuksia, sisältävät harvainvallan mahdollisuuden. Hajota ja hallitse on poliittisen mielivallan ykkösperiaate.

Perussuomalaiset eivät hyväksy eliitin näkemystä, että Suomen liittyessä Euroopan unioniin, kansa olisi antanut eliitille pysyvän etuoikeuden määritellä, mistä lähtökohdista voidaan käydä poliittista keskustelua oikeasta ja väärästä. Vielä vähemmän hyväksymme sitä, ettei oikeasta ja väärästä saisi käydä keskustelua enää lainkaan. Huuto Perussuomalaisten EU-kampanjan ympärillä kertoo, että olemme oikeilla jäljillä. Pystymme paljastamaan suomalaisen EU-eliitin ajatuksenjuoksun lähtökohdat. Siksi eliitti ei halua käydä keskustelua periaatetasolla, vaan yrittää tyrmätä kaikki avaukset epärealistisina, tietämättöminä populistisina ja suorastaan epärehellisinä.

Näissä vaaleissa vastakkain ovat ”valon” nähneet elitistit ja kansa, joka ”pimeydessä” vaeltaa.