BLOGI

Vanhasen veroavaus oli hyvä

Share |

Sunnuntai 29.11.2009 klo 11:56 - Vesa-Matti Saarakkala


Pääministeri Matti Vanhanen on tekemässä täyskäännöksenvm_saarakkala2.jpg veropolitiikassaan. Perussuomalaiset ovat tyytyväisiä Vanhasen uudesta linjasta, koska verot tulee Perussuomalaisten mielestä kohdentaa maksukyvyn mukaan.

Tällä hallituskaudella porvarihallitus on tehnyt mittavia veronalennuksia, kuten punamultahallitus viime kaudella. Molemmat hallitukset ovat suosineet veronalennuksilla hyvätuloisia ja rikkaita. Keskusta on ollut mukana molemmissa hallituksissa. Samaan aikaan keskiluokan suhteellinen verorasitus on kasvanut, kun hallitus on pakottanut kunnat nostamaan verojaan.

Porvarihallituksen veronalennukset tälle vuodelle olivat yhteensä 1,8 miljardia euroa. Linja on hämmästyttävä, kun tiedetään, että OECD:n mukaan veronkevennysten elvyttävä vaikutus taantumassa on keskimäärin vain neljäsosa julkisen sektorin menolisäyksiin verrattuna. Hallituksen painopiste elvytyspolitiikassa on EU:n komission mukaan ollut yli 80-prosenttisesti veronkevennyksissä.

Keskustalla on tuhansien äänien paikka muuttaa veropoliittista linjaansa ja lopettaa kokoomuksen apupuolueena toimiminen. Keskustan olemassaolon tulevaisuudessa ratkaisee se, määrittääkö puolue itsensä osaksi oikeistoa vai palaako puolue juurillensa.

Perussuomalaiseen asialinjaan kuuluu hyvien avauksien tukeminen, tulivatpa ne sitten miltä puolueelta tahansa. Haluamme muun muassa: Kansan enemmistön kannalta oikeudenmukaisempaa veropolitiikkaa. Kunnallista itsehallintoa ja -demokratiaa nykyistä enemmän kunnioittavaa kuntapolitiikkaa, jossa kuuluu kuntalaisten ääni sekä tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa, jossa ei ehdoin tahdoin houkutella elintasopakolaisia maahamme ja jossa perusteettomat turvapaikanhakijat pikakäännytetään Euroopan nopeinta tahtia.