BLOGI

Perussuomalaisten vaalimenestys takaa muutoksen ja uudistumisen

Share |

Sunnuntai 21.11.2010 klo 18:56 - Vesa-Matti Saarakkala


KAUHAVALLA 21.11. PITÄMÄNI PUHE KATSOTTAVISSA KOKONAISUUDESSAAN YOUTUBESSA ALLA OLEVASTA LINKISTÄ:

http://www.youtube.com/watch?v=hUyvcPlMmZc

Valtapuolueet ovat viime aikoina alkaneet hermostua toden teollavesa-matti_saarakkala_puolueneuvosto_15.8.2010__kopio_2.jpg Perussuomalaisten gallup-kannatuksen noususta. Odotan, että Perussuomalaisiin kohdistuvaa arvostelua aiotaan koventaa entisestään.

Sdp näyttäisi lähtevän vaaleihin ylisuurilla vaalilupauksilla maalaten kansalle ruusunpunaista unelmaa. Sdp on päättänyt pistää Perussuomalaiset polvilleen hinnalla millä hyvänsä. Sdp:n vaalitaktiikka perustuu kahteen perustavoitteeseen: Vaalitappion minimoimiseen ylisuurilla vaalilupauksilla ja Perussuomalaisten houkutteluun kilpalaulantaan Sdp:n kanssa. Sdp:llä on varaa olla vaikka yksi kausi oppositiossa, kunhan se saisi ajettua Perussuomalaiset hallitusvastuuseen tilanteessa, jossa Perussuomalaiset olisivat luvanneet vaalitaistelun yhteydessä samat yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista kuin Sdp.

Perussuomalaiset eivät kuitenkaan ole aikeissa lähteä mukaan tähän kilpalaulantaan, koska koemme historialliseksi tilanteen, jossa kansa haluaa antaa puolueellemme tällä hetkellä lähdes viidentoista prosentin kannatuksen ilman ensimmäistäkään vaalilupausta. Kannatuksemme muuttuminen vaaleissa ääniksi tarjoaisi ennen näkemättömät mahdollisuudet suomalaiselle yhteiskunnalle uudistua ajan vaatimusten mukaan eikä Perussuomalaiset ole valmis pelaamaan pois tätä tärkeää mahdollisuutta ja muutosuskoa, jonka kansa meihin nyt kohdistaa. Huomioimme tilanteen myös ohjelmatyössämme.

Perussuomalaiset on uuden ajan arvopuolue eikä vanhakantainen eturyhmäpuolue, kuten Sdp, emmekä me aio myöskään sellaiseksi yhtäkkiä ryhtyä. Erilaisten eturyhmien etujen ajaminen kokonaisuudesta välittämättä on tullut tässä yhteiskunnassa tiensä päähän, mistä kertoo ennen kaikkea eturyhmäpuolueiden kannatuksen aleneminen tavalla, jota ne eivät itse voi uskoa edes todeksi.

Poliittinen muutos Suomessa tapahtuu, jos on tapahtuakseen vain vaalien kautta eli gallup-pelote ei pitemmän päälle riitä muuttamaan vanhojen puolueiden politiikkaa. Käytännössä kansa saa nyt pitkästä aikaa päättää eduskuntavaaleissa, haluaako se nähdä uusintaesityksen vai ensi-illan.