BLOGI

Valehteliko Lauri Nurmi?

Share |

Lauantai 18.11.2017 klo 12:17 - Vesa-Matti Saarakkala


vesa-matti_saarakkala__Kopio.jpg

Lännen Median toimittaja Lauri Nurmelta ilmestyi jokin aika sitten kirja ”Perussuomalaisten hajoamisen historia”, jossa hänen perusväitteensä on, että viime kesäkuussa tapahtunut perussuomalaisen eduskuntaryhmän hajoaminen olisi ollut jo ennen perussuomalaisten puoluekokousta yhdessä hallituskumppanien, erityisesti pääministeri Juha Sipilän, kanssa ennalta suunniteltu varo-operaatio. Olen lukenut kirjan tarkkaan heti, kun se ilmestyi enkä ole tuominnut sitä. 

 

Nurmi on ehtinyt saada perussuomalaisten puoluekokousta edeltäneestä skuupistaan, jossa hän etukäteen väitti tietävänsä eduskuntaryhmämme hajoavan siinä mittakaavassa kuin lopulta tapahtui, jo Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon. Hänet on nostettu koko kansakunnan kaapin päälle.

 

Tänään Iltasanomissa todistetaan autenttisin lähtein, että Nurmen skuuppi eduskuntaryhmän tulevasta hajoamisesta oli kuitenkin vain arvaus, joka sattui osumaan oikeaan. Tämänpäiväisen Iltasanomien jutun myötä todistustaakka väitetystä siirtyykin nyt toimittaja Nurmelle, ja nyt voidaan itse asiassa kysyä, valehteliko Nurmi. Nurmen pitäisi pystyä siis todistamaan, että hänen skuupissaan ei ollut kyse arvauksesta ja sen tueksi sepitetyistä hallituslähteistä, vaan että hänellä olisi ollut olemassa jälkeenpäinkin todistettavissa olevaa ennakkotietoa tulevista tapahtumista ja siitä miten hallitus pelastetaan.

 

Minua kiinnostaa tämä asia yhtenä asianosaisena, koska riviedustajana minun täytyy nyt luottaa joko keskeisiin Sinisten toimijoihin ja pääministeri Sipilään tai toimittaja Nurmeen. Toistaiseksi todistusvoimaltaan ylivoimaisesti parhaan näytön ovat pystyneet antamaan Sinisten virkamiehet tänään Iltasanomissa. Nurmen todisteet ovat pelkkiä nimettömiä lähteitä. Ovatko ne lopulta edes todellisia?

 

Pitäisikö Nurmen journalistipalkinto peruuttaa ja antaakin se Iltasanomien Timo Haapalalle? Mene ja tiedä. Mutta kuka leikkiin ryhtyy, se leikin nyt kestäköön.

 

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005454797.html